Yleistä soiton opetuksesta

Syyslukukausi starttaa maanantaina, 17.8.2020

Musasoille ovat tervetulleita opiskelemaan kaikki elävästä musiikista kiinnostuneet: soittimeksi voit valita rummut, basson, ukulelen tai kitaran. Alaikärja on 8 vuotta, mutta yläikärajaa ei ole! Alkeisryhmässä voivat soittaa ukulelistit, kitaristit ja basistit. Tämä opetusmuoto on valittavissa, kun aloitat alusta ja ryhmässä voi soittaa ensimmäisen lukukauden.

Mikäli haluat jatkaa alkeisryhmän jälkeen, voit valita yksityistunnit, paritunnit tai triotunnit. (Rumpaleiden tunnit ovat aina yksityistunteja). Opetusajat sovitetaan ryhmän soittajien mukaan, ja arkipäivien iltatunnit varataan ensisijaisesti ryhmille.

Sairaus, tai muu hyväksyttävä poissaolo oikeuttaa korvaustuntiin, mikäli poissaolo ilmoitetaan etukäteen. Paikkotunnit voidaan sopia vapaille ajoille tai ryhmätunniksi lauantaille.

Lukukauden opetus sisältää 16 oppituntia.

Opiskelijoilla kannattaa olla oma soitin, jottei harjoittelu jää pelkän soittotunnin varaan. Kitaran voi myös lainata koesoittoon, jolloin ensimmäiseksi kuukaudeksi ei tarvitse ostaa omaa soitinta, vaan harrastusta voi näin kokeilla ilman riskiä! Kitaran lainaus kuukaudeksi maksaa 30,- eur

Oppilaat saavat myös vaikuttaa opiskelusisältöön: genrepainotusten lisäksi voidaan suosia sorminäppäilyä plektrasoiton sijaan, käydä läpi musiikin teoriaa, opiskella säveltämistä ja vaikka tietokoneavusteista musiikin tekemistä. Lisäksi voidaan painottaa bändisoittoa (yhteissoittoa) ja vaikka siihen liittyvää musiikin sovittamista.