Syyslukukausi 2018

Yleistä soiton opetuksesta

Opiskelijoilla kannattaa olla oma soitin, jottei harjoittelu jää pelkän soittotunnin varaan. Tunneilla voi kuitenkin halutessaan soittaa myös lainainstrumentilla (Esimerkiksi oppilaat, jotka tulevat tunneille suoraan koulusta/töistä.) Oman instrumentin lisäksi saa myös kokeilla/tutustua/soittaa muita instrumentteja, esim. mandoliinia. Kitaran voi myös lainata koesoittoon, jolloin ensimmäiseksi kuukaudeksi ei tarvitse ostaa omaa soitinta, vaan harrastusta voi näin kokeilla ilman riskiä! Kitaran, ukulelen tai basson lainaus kuukaudeksi maksaa 25,- eur.

Oppilaat saavat myös vaikuttaa opiskelusisältöön: genrepainotusten lisäksi voidaan suosia sorminäppäilyä plektrasoiton sijaan, käydä läpi musiikin teoriaa, opiskella säveltämistä ja vaikka tietokoneavusteista musiikin tekemistä. Lisäksi voidaan painottaa bändisoittoa (yhteissoittoa) ja vaikka siihen liittyvää musiikin sovittamista.

Jokaisella oppilaalla on oikeus lukukauden mukaiseen tuntimäärään. Siten oppilaat, joilla osuu pyhäpäivä kauden aikaiseen opetukseen (esim. vappu), on vastaava soittotunti poikkeuksellisella, erikseen sovitulla ajalla. Mikäli oppilas on estynyt saapumasta tunnille, tulee siitä ilmoittaa heti, kun asia on tiedossa. Mikäli poissaoloon on hyväksyttävä syy (esim. sairastuminen), on oppilaalla oikeus paikkotuntiin. Nämä paikkotunnit sovitaan aina oppilaskohtaisesti. Syksyn 2018 myötä paikkaustunnit toteutetaan pääsääntöisesti lauantaisin ryhmätunteina.